budapest

Dag 3: Vissersbastion- Mathiaskerk

Deze morgen op het gemak ontbeten, en vervolgens met metro 2 en bus 16 naar de enige geplande bezienswaardigheid die we nog niet bezochten: het Vissersbastion en de Mathiaskerk. 
Het weer is alweer niet echt helder te noemen, maar het is niet zo koud als gisteren. We stappen 1 halte te vroeg af en wandelen dan maar naar boven.
Onderweg... nog een "toeristische attractie", die we anders zouden gemist hebben. (zie foto's lol)



De Mathiaskerk is een heel mooi bouwwerk met een prachtig dak. Het Vissersbastion biedt je een ontzettend mooi uitzicht over de stad. Het moet er bij mooi weer echt prachtig zijn. Aan de rand staan 2 mannen op een viool, Hongaarse deuntjes te spelen. Het heeft wel iets.


De wind fluit hier ondertussen alweer om onze oren en we beslissen om een warme chocomelk te drinken. Amai... wat is me dat zeg?? Precies opgewarmde Danette pudding, met een grote toef slagroom op! Maar als het allemaal op is... Love in a glass! :-)



Met de bus terug naar beneden (we zijn dat openbaar vervoer hier ondertussen gewoon, en ik slaag er al in om de namen van de stations uit te spreken)
Snel even naar Hard Rock café, want we hadden M&M een t-shirt beloofd, en belofte maakt schuld, dus...
Aangezien Philip graag nog eens naar Alexandra's terug wil, doen we dat. Ik neem er een Hongaarse croque monsieur, met cheddar en 3, ja 3 sneetjes hesp erop en Philip gaat voor gemarineerde zalmtartaar. We zijn niet gehaast en het is er gezellig, met live piano muziek, dus we laten ons volledig gaan en bestellen beiden een dessert: ikzelf, een warme brownie met een vleugje whiskey & vanilleijs, Philip kiest voor een chocoladetaart met 3 verschillende lagen. Alletwee LEKKER, maar we zitten VOL!




We wandelen terug en gunnen mijn pijnlijke voeten wat rust. Na een verkwikkende douche gaan we alweer op pad om ...een hapje te eten! :-)))) 
Tram 4 op en daarna nog een wandeling van een 10 tal min, en we waren bij Zeller, een aangenaam familierestaurantje. (Vergeet niet om er op voorhand te reserveren!) Bij het binnenkomen werd ons een glaasje "huischampagne" aangeboden, dit was eerder een zoete cider, en dus niet echt ons ding, maar... het gebaar telt! En het wordt door de familie zelf "gebrouwd".
Geen van beiden had reuzenhonger, gezien de late lunch, dus we hielden het bij een hoofdschotel, risotto met pijnboompitten en peterselie, vergezeld van een stuk gegrilde zalm. Wat de wijn betrof, deze werd door de vader van de eigenaar gemaakt en we werden aangeboden om er 3 te proeven en vervolgens ééntje volgens onze smaak te kiezen. Dessert kon er niet meer bij, dus we sloten af met een espresso en kregen als extraatje nog elk een minicupcakeje. 
De rekening? 8000HUF! Lekker en goedkoop dus! Slaapwel... zzzzz



3 opmerkingen: